Utbildning i flygplatsmiljö

Utbilda dig till flygtekniker hos oss! Är du tekniskt intresserad? Då ska du prova dina vingar hos oss. Här får du möjlighet att utbilda dig i en luftfartsskola med europeiska krav och behörigheter som gör att hela världen blir ditt arbetsfält!

Efterfrågan på arbetsmarknaden är stor. Utbildningen är civil men du kan jobba både inom det civila flyget och inom Försvarsmakten. Du får en god grund att stå på med bred behörighet vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.

Utbildningen genomförs i samverkan med Flygflottiljen F17 i Kallinge och ett flertal andra etablerade luftfartsorganisationer. På flottiljen i Kallinge flyger F17 med två divisioner Jas 39 Gripen, där varje division består av cirka 20 flygplan, och Helikopterflottiljen flyger med Helikopter 14 och 15.

”Flygteknik är mekanikens finrum. Avancerad teknik, noggrannhet och stort säkerhetstänkande är väsentligt i jobbet.”

”Flygteknik är mekanikens finrum. Avancerad teknik, noggrannhet och stort säkerhetstänkande är väsentligt i jobbet.”

Det här är en utbildning i den rätta flygmiljön där vi arbetar i en lugn och trevlig miljö, i små grupper, där man litar på varandra. Utbildningen genomförs i tätt samarbete med Blekinge flygflottilj, F17, vid Ronneby flygplats där skolan har tillgång till egna flygplan och helikoptrar, kvalificerade instruktörer och särskilda lokaler.

Jag och mina medarbetare är angelägna om att du som YH-elev ska få en så bra utbildning som möjligt där fokus ligger på ett stort intresse för teknik och noggrannhet. Vi lägger också stor vikt vid att du får utveckla din förmåga att använda modern informationsteknologi samt få en djupare insikt inom det flygtekniska området.

Vi hälsar dig varmt välkommen att söka till vår yrkeshögskoleutbildning inom flygteknik!

Magnus Magnusson
Rektor

Lärarpresentationer

Stefan Jönsson

Training Manager

Stefan Jönsson är Training Manager på skolan och hanterar både undervisning, lärare, hangarer och övriga lokaler, samt ser till att själva utbildningen går rätt till.

“Detta är ett oerhört intressant jobb och en spännande utmaning i att få dela med mig av mina kunskaper inom flygteknik. Det ger även mig en utveckling i mina kunskaper att få jobba tillsammans med dessa härliga elever. Det speciella med att få jobba just i Ronneby är arbetsplatsen, den goda stämningen och alla elever som sprider glädje varje dag. Här finns möjligheter till praktikplatser på F17 och på ett stort antal andra platser, både i Sverige och Europa vilket är betydelsefullt och näst intill 100 % av eleverna går direkt ut i jobb. Det visar att det vi gör här i skolan betyder något.”

Lars Svensson

Quality Manager

Lars Svensson arbetar som Quality Manager och har ansvaret för att kvaliteten på skolan hålls och stärks. Det är viktigt framför allt vad gäller EASA, EU:s luftfartsregelverk.

”Jag blir positivt överraskad hela tiden på jobbet. Man får så mycket tillbaka av eleverna varje dag. Det tankesätt vi lärare för över till våra elever är det som sedan används ute i arbetslivet, allt för att underlätta för eleverna. Under sin tid på skolan växer eleverna och går ut som fullfjädrade tekniker och ges en bred möjlighet till jobb. Det är fantastiskt att få vara en del av det.”

Skolan

Framtid

Ansökan